НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ

Необхідні документи для поїздки в Чорногорію літаком

— (в’їзд в країну для громадян України безвізовий)
— закордонний паспорт . Продовжені паспорти приймайються

Необхідні документи для поїздки в Чорногорію автобусом

(оформляється транзитна угорська віза. Консульський збір 35 євро+ 20 грн., діти та студенти віком до 21 р., пенсіонери конс. збір не оплачують).
—  анкетні дані
— закордонний паспорт (термін дії паспорту має бути 6 міс. до дати повернення, має бути 2 чисті сторінки!);
продовжені паспорти НЕ ПРИЙМАЮТЬСЯ!!!
— 2 нові кольорові фото 3.5х 4.5 см ( на вписаних дітей також ), на білому фоні, щоб лице займало 60-80% фото. Не скановані!;
— довідка з місця роботи на бланку фірми з розбивкою заробітної плати за останні 6 міс., з вказанням всіх реквізитів фірми, посади та розміру окладу, завірена мокрою печаткою фірми та підписами директора і головного бухгалтера та із фразою, що на час поїздки зберігається робоче місце та оклад. Якщо заробітна плата менше 2 тис. грн./1міс — , необхідно подати нотаріальну заяву про спонсорство когось з близьких родичів, друзів чи знайомих+ копію укр. паспорта особи, що спонсосорує+ довідку з місця роботи на бланку фірми з розбивкою заробітної плати за останні 6 міс., з вказанням всіх реквізитів фірми, посади та розміру окладу, завірена мокрою печаткою фірми та підписами директора і головного бухгалтера + копію трудової книжки, завірена печаткою фірми;
— копія трудової книжки, завірена печаткою підприємства
— копії сторінок внутрішнього паспорту (всі сторінки, де є записи);

— для студентів: довідка з місця навчання в 2-х примірниках, копія студентського квитка + нотаріальна заява про спонсорство когось з близьких родичів, друзів чи знайомих+ копію укр. паспорта особи, що спонсорує+ довідку з місця роботи на бланку фірми з розбивкою заробітної плати за останні 6 міс., з вказанням всіх реквізитів фірми, посади та розміру окладу, завірена мокрою печаткою фірми та підписами директора і головного бухгалтера + копію трудової книжки, завірена печаткою фірми.
ВАЖЛИВО: довідки з банку недостатньо, потрібні документи про спонсорство!

— для пенсіонерів: копія пенсійного посвідчення, довідка з Пенсійного фонду про нарахування пенсії за останні 6 міс. нотаріальну заяву про спонсорство когось з близьких родичів, друзів чи знайомих+ копію укр. паспорта особи, що спонсосорує+ довідку з місця роботи на бланку фірми з розбивкою заробітної плати за останні 6 міс., з вказанням всіх реквізитів фірми, посади та розміру окладу, завірена мокрою печаткою фірми та підписами директора і головного бухгалтера + копію трудової книжки, завірена печаткою фірми.
ВАЖЛИВО: довідки з банку недостатньо, потрібні документи про спонсорство!

— для приватних підприємців: копія свідоцтва про реєстрацію ПП, копія останнього квартального звіту або довідка з банку про наявність та залишок коштів на рахунку

—    для дітей: копія свідоцтва про народження, довідка з місця навчання, довідка з місця роботи когось з батьків + нотаріальна заява про спонсорство, нотаріальний дозвіл на дитину (якщо дитина вписана в паспорт мами – нотаріальний дозвіл від батька, якщо дитина вписана в паспорт батька – нотаріальний дозвіл від мами, якщо дитина вписана в паспорти обох батьків або має дитячий проїздний документ – нотаріальний дозвіл від обох батьків). Якщо дитина подорожує лише з одним з батьків – нотаріально завірена копія дозволу на виїзд дитини за кордон. Оригінал дозволу передавати не потрібно, він мусить бути в туристів на руках в день виїзду в тур!
!!!Останній термін прийому документів – за 16-20 днів до виїзду!!!

Необхідні документи для поїздки в Чорногорію автомобілем

(оформляється індивідуальна транзитна румунська віза. Консульський збір 55 USD, діти та студенти віком до 21 р. та пенсіонери конс. збір не оплачують).

—  анкетні дані

— закордонний паспорт (термін дії паспорту має бути 6 міс. до дати повернення, має бути 2 чисті сторінки!);
продовжені паспорти НЕ ПРИЙМАЮТЬСЯ!!!
— 2 нові кольорові фото 3.5х 4.5 см ( на вписаних дітей також ), обов’язково на білому фоні, щоб лице займало 60-80% фото. Не скановані!;
— довідка з місця роботи на бланку фірми з розбивкою заробітної плати за останні 6 міс., з вказанням всіх реквізитів фірми, посади та розміру окладу, завірена мокрою печаткою фірми та підписами директора і головного бухгалтера та із фразою, що на час поїздки зберігається робоче місце та оклад — копії сторінок внутрішнього паспорту (всі сторінки, де є записи);
— довідка з банку про наявність рахунку із вказанням залишку коштів на ньому. Довідка з банку є обов’язковою.
— копії сторінок внутрішнього паспорту (всі сторінки, де є записи);
— для студентів: довідка з місця навчання, копія студентського квитка.
— для пенсіонерів: копія пенсійного посвідчення, довідка з Пенсійного фонду про нарахування пенсії за останні 6 міс.
— для приватних підприємців: копія свідоцтва про реєстрацію ПП., оригінал довідки про доходи за останній звітний період (з податкової інспекції), довідка з банку про рух коштів.  
— для дітей:
копія свідоцтва про народження, довідка з місця навчання
документи на автомобіль: копія зеленої карти, копія тех. паспорта автомобіля, копія прав водія.

!!!! Також для поїздки автомобілем в Чорногорію можна офорпрмити транзитну угорську візу.
Мінімальна кількість осіб на подачу 5 осіб. Перелік документів див. вище ( такий самий, як на автобусні тури)